reguiderna.se-hittakreditkortet.se-30-03-2022_16469155832718
Diverse,

Du som tankar ofta – skaffa ett bensinkort

Är det så att du kör bil dagligen och därmed tankar en hel del? Det kan då vara lämpligt att skaffa dig ett så kallat bensinkort. Ett bensinkort kan vara med eller utan kredit. Det väljer du själv vad som passar dig. När du tankar med ett bensinkort, på den bensinstation som kortet hör till, så får du oftast en drivmedelsrabatt.

När du ska välja vilket bensinkort som passar dig, börja då med att kolla vad det är för bensinstationer du har nära dig, eller vilken du föredrar att tanka på. De flesta bensinkedjor har idag egna tankkort, så du bör ju ta den som du tankar vid allra mest. Bland bensinkedjor som idag har bensinkort det är OKQ8, Shell, Circle K och Preem för att nämna några.

Utöver att du kan få drivmedelsrabatt, så kan ett bensinkort även komma med andra förmåner. Bland annat bonus på köp, reseförsäkring och tanka fel försäkring.

Hitta ett bensinkort som passar dig

För att det ska vara värt att ha ett bensinkort, så bör du ju nyttja det på rätt sätt. Väljer du att ha Shells kort, så bör du ju bara tanka hos Shell. För du kommer inte att få rabatter på de andra bensinkedjorna, även om du kan tanka hos dem med samma kort. Ett bensinkort fungerar ju som ett vanligt kreditkort, men har sina förmåner kopplade till vissa saker beroende på utgivare.

För att välja ett passande bensinkort, så kan det vara en fördel att jämföra de olika förmånerna, rabatterna och kostnaderna mot varandra. Drivmedelsrabatten kan variera från kort till kort. Vissa erbjuder 10 öre litern i rabatt, andra 20 öre litern i rabatt!

Du bör även se till att välja det bensinkort som ger bra bonus på andra köp. Oftast brukar de flesta bensinkort erbjuda 0,3 % till 0,6 %.

Fundera på om du ska ha ett bensinkort där du kan använda kredit och kanske även betala av, eller om du vill ha ett kort där du själv sätter in pengar på.

Det bästa bensinkortet för dig, det är det kort som ger dig det du behöver. Du bör se till mer än bara drivmedelsrabatt och bonusar.

Fundera på detta

Som sagt är det annat än bara drivmedelsrabatt och bonusar du bör fundera på. Om du bara har en enda bensinstation nära dig, så kanske det är den du ska välja. För oftast tankar man ju på den man har nära sitt hem.

Kolla även upp hur det fungerar med bensinkortet på obemannade stationer. Vissa har bara rabatt och förmåner på bemannade stationer.

Andra bra saker att fundera på och jämföra, det är vad det finns för olika försäkringar kopplade till kortet. De allra flesta kreditkort överlag har någon form av reseförsäkring, så även bensinkort. En annan försäkring som ett bensinkort kan ha, det är en så kallad tanka fel försäkring, som täcker upp om du råkar ta fel sorts drivmedel när du tankar din bil.

För ytterligare hjälp att välja rätt bensinkort, så kan du med fördel ta hjälp av Hitta Kreditkortet.

reguiderna.se-xn-hittasmsln-95a.se-30-03-2022_1646910693981
Diverse,

Hitta sms lån och jämför dem

Det är inte särskilt svårt idag att hitta sms lån eller andra lån heller för den delen. Idag finns det många aktörer på marknaden som erbjuder just detta. Men att hitta sms lån, som är bra, det kan vara lite svårare. Grejen med just denna typ av lån, det är att de allt som oftast tillhör högkostnadskrediter. Det innebär att de har en extremt hög ränta samt oftast även en kort löptid. Det kan därmed kosta en del pengar att ta denna typ av lån.

Men sedan går det hitta sms lån, som är av den bättre sorten så att säga. Idag är det nämligen inte ovanligt att kalla ett visst lån för sms lån, fast att det kanske borde hetat något annat.

Ska man hårdra det, så finns det egentligen bara två typer av lån idag. Dels är det lån med säkerhet så som bolån och det är lån utan säkerhet, alltså blancolån. Men sedan är det inte ovanligt att blancolån i sin tur delas in och kallas en mängd olika namn. Det finns även blancolån som tillhör högkostnadskrediter och de som inte gör det. Generellt sätt så är sms inom högkostnad, medan privatlån och samlingslån inte är det.

När passar det att ta ett sms lån?

Det kan finnas olika anledningar till att du överhuvudtaget behöver låna pengar. Det du behöver låna till det bör vara det som styr typ av lån. Ska du låna en större summa pengar för att renovera för, eller köpa bil för, så kanske du bör kika på privatlån före sms lån. Men om du vill hitta sms lån för att du akut har behov av pengar till en oväntad utgift, ja då kan det vara ett bra lån. Oftast bör man se denna typ av lån som en nödlösning. Du bör inte ta ett sms lån om du ska boka resa eller köpa prylar. Den resan eller de sakerna kommer ju då bara att bli onödigt dyra i slutändan. Till sådana saker kan det vara smart att spara undan pengar till.

När ska du undvika att ta ett sms lån?

Det finns tillfällen där du bör låta bli att leta efter ett sms lån. Om du redan har en ekonomi som inte mår så bra, så kommer ett sms lån inte att lösa det, utan snarare förvärra det hela. Oftast ska ju hela summan eller en stor del av den betalas tillbaka månaden efter. Ett annat tillfälle det är bra att låta bli att hitta sms lån är om du har tänkt att använda pengarna för att betala av ett annat lån med eller om du har planer på att spela bort dem.

Om du redan har tagit en massa sms lån och har krediter sedan innan, då är det bättre att kanske satsa på ett så kallat samlingslån. Det är då ett större lån som gör att du kan betala av alla små lån och på det viset städa lite i din ekonomi så att den blir bättre.

reguiderna.se-www.lampornu.se-07-07-2021_16268537610662
Elektronik,

Vad menas med bra belysning?

En passande ljussättning är av väsentlig betydelse både i ett privat hem och på en arbetsplats. För oss svenskar spelar belysningen extra stor roll då vi spenderar långa timmar inomhus på grund av vårt hårda klimat.

Vilka tumregler bör du följa när du ska köpa lampornu? Passar en led belysning just dina behov? Dessa och flera andra tumregler går vi genom i nästa rubrik. Idag kan du köpa din belysning både på nätet eller i en vanlig butik. Lampor online kan du till exempelvis hitta om du trycker på följande länk – https://www.lampornu.se/ . Väljer du att handla i en fysisk affär kan du även räkna med assistens i själva butiken. Siktar du däremot att handla på nätet (på lampornu.se mfl.) bör du kontakta kundtjänst om du behöver hjälp. Kom ihåg att belysningen anpassas lokalen den placeras i då tanken är att den ska ge en harmonisk känsla blandad med funktionalitet.

Tumregler för rätt ljus

Tumreglerna för rätt belysning kan delas på sådana som passar ett privathem och sådana som är bra för kontoret. Låt oss börja med arbetsplatsen. Första regeln för kontoret är att välja ett koncentrerat ljus som inte bländar. Takbelysning passar bra då det når till rummets alla delar. Bordslampan kan gärna ha armatur så att den kan riktas på ett enkelt och snabbt sätt.

För hemmet finns det kanske lite mer att tänka på. Bland annat spelar väggfärgen och gardinerna en avgörande roll. Vita väggar reflekterar ljuset, medans mörka absorberar det. Med andra ord ifall bostadens väggar är målade i mörkare nyanser bör du ha starkare ljus och flera ljuskällor. Hem lösta i ljusa färger kräver mindre belysning. Samma tumregel gäller även gardinerna.

Taklampor passar kontoret men detta gäller inte lägenheten eller huset. Istället för att montera en stor taklampa är det smartare att har flera mindre som skänker mjukt och behagligt ljus.

reguiderna.se-bedzzz.se-08-06-2020_15911631264203
Diverse,

Arrangera en festival

Det är få saker som är så roliga som att gå på en festival. På festivaler finns det väldigt mycket kul att ägna sig åt, och det är ofta mängder med människor där som man kan umgås med eller i alla fall titta på. En av de större tjusningarna med festivaler är att de även utanför själva temat för festivalen också blir till något av en folkfest för lokalbefolkningen, som gillar att det händer någonting på orten.

För den som arrangerar festivalen är det dock väldigt mycket att tänka på för att allting ska fungera perfekt. Det är väldigt många delar av arrangemanget som ska klaffa och det är en oändlig mängd infrastruktur som ska på plats.

Infrastruktur för en festival

En av de sakerna man ofta glömmer i samband med festivaler är att det kan uppstå behov av tillfällig vila för både gäster och medarbetare. Det finns många känsliga människor därute och någon av dem kan bli sjuk mitt i folkvimlet. Det kan därför vara en god idé att ställa in en säng i något av alla de tält eller andra typer av lokaler som man har på evenemanget. Det är bra att ha en säng nära till hands om det skulle uppstå en situation då någon kanske behöver vila plötsligt.

Tillfälliga byggnader

En annan sak som utmärker festivaler är alla de tillfälliga lokaler som behövs för att allting ska fungera perfekt. Det finns många funktioner som det särskilt på små orter inte kommer att finnas nog med lokaler till. Man kanske därför behöver sätta upp en industrihall eller annan typ av tillfällig lokal som kan användas till kantin, kontor, informationsrum, utställningslokal eller annat.

De tillfälliga byggnaderna kan vara av väldigt många olika typer och ofta är det faktiskt bättre med en tillfällig byggnad jämfört med en fast installation eftersom den tillfälliga byggnaden är mer flexibel.

reguiderna.se-test-dammsugare.se-24-04-2020_15875511262562
Elektronik,

Smarta vitvaror gör livet roligare

Har du haft kvar samma vitvaror i hemmet under en lång tid? Då är det kanske dags att köpa nya. Vitvaror har i och med den smarta teknologin tagit jättekliv framåt. De är idag mer energisnåla, kraftigare, enkla att använda och inte särskilt dyra. Att komma runt hushållssysslor är omöjligt, vissa saker i hemmet måste göras – men med smartare och effektivare vitvaror blir det både roligare och går snabbare.

Dammsugare – ett måste i hemmet

Dagens vitvaror är både smartare och starkare än förr, det är därför lättare och går snabbare att städa tack vare den moderna tekniken.

För att hitta bästa dammsugare, bege ge dig ut på internet och undersök vilka modeller som finns och dess respektive egenskaper. Läs också tips och råd från användare av handdammsugare för att hitta en lämplig variant och märke. För att hitta den bäst testade dammsugare, behöver du utgå från vad du behöver och vilken prisklass du vill lägga dig i.

Tänk på att en handdammsugare inte är alls lika stark som en vanlig dammsugare. Se den därför inte som ett komplement till den ordinarie dammsugaren – utan just en dammsugare som man kan plocka fram snabbt vid tillfälle. Att dammsuga hela hemmet innan eller efter festen med en handdammsugare tar på tok för lång tid och är inte hälsosamt för rygg.

Torktumlare sparar tid och utrymme

En torktumlare är ovärderligt för många familjer, speciellt för dig med småbarn. Att lägga nytvättad tvätt i torktumlaren sparar mycket tid, plats och energi. Hänga kläder är däremot tidskrävande samt tar mycket plats – en torktumlare är därmed betydligt smidigare.

Vilken typ av torktumlare som är bäst beror på familjens behov och storlek, jämför bästa torktumlare i olika kategorier och prisklasser online innan du köper . Många torktumlare är idag integrerade i tvättmaskinen vilket betyder att du inte behöver köpa en separat enhet. De drar däremot något mer energi men tar såklart upp mindre fysiskt utrymme.

Livsstil,

Uppnå drömmen om en modern livsstil

Den är inte lätt att hitta sin plats i samhället. Det är så många faktorer att ta hänsyn till. Vilken utbildning är den rätta, vilket jobb kommer att ha bra framtidsutsikter, vilken status kommer dessa att ge och hur man uttrycka denna status på ett sätt att det syns för omgivningen att man är en högstatusperson?

När du väl skaffat dig din utbildning och hittat ett jobb som passar dina ambitioner är det dags att ta tag i det där med livsstilen. Det kan vara ett mycket intressant projekt och det kommer säkert att innehålla både utmaningar och belöningar.

Vad är en modern livsstil

Förs och främst behöver du fundera ut vad som är en modern livsstil. Är det bara en yttre flärd eller är det också beteenden på olika nivåer? Räcker det med att köra en ny bil eller spelar det också roll var du kör denna bil? Räcker det att resa eller spelar resmålen också en viktig roll?

Tänk på detta när du genomför ditt projekt

När du genomför ditt livsstilsprojekt är det några saker du bör ta hänsyn till:

  • Tänk på att ta tid på dig. Går det för fort kan det bli fel och det kan kosta pengar
  • Försök få ihop en helhet. Det är inte lämpligt att köra en lyxbil när man bor i en liten etta.
  • Det kommer att kosta en hel del pengar

Hur får du tag i pengar för att förändra din livsstil

För att genomföra ditt projekt behöver du säkert pengar för att göra en del inköp av kläder, prylar, en bil med mera. Det finns många enkla sätt att få tag i dessa pengar. Att ta sms lån är en möjlighet. Det finns bra tjänster för att jämföra olika smslån med varandra, du kan nyttja dessa för att bättre förstå marknaden.

Livsstil,

Uppgradera din livsstil

Helt plötsligt händer det. Du har fått ett bättre jobb som ger mer betalt och nu vill du ha full utväxling på detta jobb.

Efter år av slit har du helt säkert förtjänat att leva på en högre nivå och nu är det dags att göra verklighet av den drömmen. Att växla upp i livsstil kan bli ett riktigt projekt och kräver en hel del tankearbete och en hel del beslut om vad som ska inkluderas.

Du behöver med andra ord ta lite tid på dig för att fundera ut hur du ska ha det och på vilken nivå du ska lägga dig.

Vad inkluderas i en glamorös livsstil

Det finns en hel del saker som kan inkluderas i en livsstil och det är två olika saker att tänka på när man gör själva uppgraderingen; dels vad det kostar att ta steget upp och dels vad det kostar att bibehålla nivån.

Några exempel på vad som kan inkluderas i en livsstil:

  • Vilken bil kör du
  • Hur bor du
  • Var semestrar du
  • Vilka kläder bär du
  • Vilket arbete utför du själv i ditt hushåll och vilka uppgifter lägger du ut
  • Vad äter och dricker du

Hur kan du finansiera en mer glamorös livsstil

Det första klivet upp till en bättre livsstil kan bli att du måste köpa en ny bil, flytta till ett större hus och köpa en helt ny garderob. Dessa utgifter är i någon mån av engångskaraktär eftersom den fasta delen av utgiften är mycket större än vad det kostar att underhålla de objekt du köper.

Det kan därför vara en idé att ta lån för att klara klivet upp. Som tur är finns det en hel del låneformer som är perfekta för det. Du kan börja med att jämföra olika sms lån för att lära dig mer om villkoren.

Resor,

Ta ett privatlån för en familjeresa till Thailand

När hösten kommer smygande är det många av oss som känner att krafterna försvinner i samma takt som dagsljuset. Dagarna blir kortare och kortare och vi känner oss tröttare och tröttare i samma takt. Många personer drabbas också av depressioner, eller i alla fall nedstämdhet, under denna period.

Då kan det framstå som en riktigt fin hägring att kunna åka med familjen till Thailand under jul och nyår. Det finns få saker som är så upplyftande som att kunna åka riktigt långt bort och där njuta av solen, stranden, havet och en kultur rik på mat och äventyr.

Du kan säkert lätt sälja in idén till din familj och de kommer säkert att bli lika sugna som du är på att komma bort och återhämta sig. Det blir lättare att ta tag i vardagen i januari när du är uppvilad och har en skön solbränna efter semestern.

Det kan dock vara så att en resa till Thailand är ganska dyr, särskilt om du har en stor familj. Du ska då veta att det finns mycket bra sätt att finansiera en familjeresa till Thailand, nämligen att ta ett privatlån.

Läs mer: Låna pengar billig ränta

Privatlån för att köpa resor

Privatlån är en typ av lån som tagits fram enkom för att finansiera konsumtion och för att fylla i gap när det är saknas pengar till husköp, för att täcka sista veckan i månaden med mera.

Privatlån kan vara på några tusen kronor men de kan också vara på över en halv miljon kronor. Privatlån kan tas för några månader eller under femton år så lånetypen är mycket flexibel.

Mindre privatlån beviljas nästan alltid omedelbart om du har en inkomst och inte är överbelånad eller har betalningsanmärkningar. Ansökningsprocessen är enkel och pengarna kommer in på kontot inom minuter efter att lånet är beviljat.